Hojev med je zelo temen, je sivo-rjave barve z zelenim odtenkom. Običajno je moten in ne kristalizira. Električna prevodnost mora biti večja od 0,8 mS / cm, v povprečju 1,3 mS / cm.
Senzorična lastnost
Opis
Videz
Barva: temno siva z zelenim odtenkom.
Bistrost: Je rahlo do precej motena.
Kristalizacija: Običajno ne kristalizira, po dolgem času pride do plastenja.
Vonj
Opis: Ima nežen vonj, vonj mleka v prahu, smole, suhih hrušk, kremnega likerja, viskija, včasih celo dima ali umazanega lesa.
Intenzivnost: Je srednja do močna.
Okus
Obstojnost: Je srednja.
Intenzivnost:
– sladko: srednje do močno, – kislo: šibko
Aroma
Aroma je zelo značilna.
Obstojnost: Je srednja do dolgotrajna.
Opis: Aroma mleka v prahu, karamele, zažganega sladkorja, smole, svežega iglavca, sirupovega sirupa, dima, črnega čaja z mlekom, zeliščnih bonbonov.